Je bekijkt nu Goedkeuring overdracht lidmaatschap oude postcoderoosregeling

Goedkeuring overdracht lidmaatschap oude postcoderoosregeling

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws

De staatssecretaris van Financiën heeft met terugwerkende kracht goedkeuring verleend dat een opvolger van een bestaande deelnemer in een postcoderoosproject – wiens lidmaatschap eindigt – in de plaats mag treden van dat lid. Zo kunnen nieuwe leden dus participaties van vertrekkende leden overnemen. Door de beëindiging van de oude postcoderoosregeling was tot dusver niet meer mogelijk.

Goedkeuring overdacht

Per 1 april 2021 is de postcoderoosregeling komen te vervallen en vervangen door de nieuwe SCE-regeling. Lopende postcoderoosprojecten vallen tot 15 jaar na de start van het project onder de oude postcoderoosregeling. Maar alleen personen die op 31 maart 2021 deelnemend lid waren, hebben recht op het verlaagde energiebelastingtarief.

Dit betekent dat verhuizen naar buiten de postcoderoos of overlijden van deelnemende leden sinds 1 april een probleem vormde voor de achterblijvende leden en coöperatie. Met het besluit om overdacht van vertrekkende leden aan nieuwe leden alsnog goed te keuren is dit probleem opgelost.

Zie hier het besluit van de staatssecretaris

Het oorspronkelijke bericht is hier te lezen.