De NHEC heeft een overeenkomst gesloten met groene energieleverancier Greenchoice. Greenchoice heeft als doel het gebruik van groene energie in Nederland te stimuleren (zie: https://www.greenchoice.nl)

Groen en goed bezig.
Elk jaar laat Greenchoice uitgebreid onderzoek doen onder een paar duizend klanten en niet-klanten naar wat mensen belangrijk vinden als het gaat om energie en hun energieleverancier. Zo kunnen we mensen nog beter helpen met hun keuze voor groene energie en bij energie besparen en zelf opwekken. Bekijk hier https://www.greenchoice.nl/over-ons/klantenwaardering/ het overzicht van de meest recente waarderingen die Greenchoice heeft mogen ontvangen.

Greenchoice geeft de doelen van NHEC coöperatie een bedrag per klant mee. Greenchoice levert duurzame energie. Greenchoice geeft voor iedere NHEC-klant een bijdrage ter verduurzaming van Noord-Holland. De opbrengst van de NHEC wordt besteed aan duurzame projecten in Noord-Holland.

U kunt alleen via de NHEC klant worden van Greenchoice als u tegelijk lid bent of wordt van de NHEC. Als u via onze site een overstapformulier invult, beschouwen wij u als lid. Het lidmaatschap van de NHEC bedraagt 12 euro per jaar.

Energie
NHEC-partner Greenchoice levert 100% duurzame energie aan inwoners en bedrijven in Noord-Holland. Wat maakt dat zo bijzonder?

Duurzame stroom uit Noord-Holland
Door klant te worden van Greenchoice via de NHEC bent u ervan verzekerd dat u duurzame stroom krijgt uit Noord-Holland, als u daarvoor kiest via de Greenchoice-site. Op de website van Greenchoice vindt u onder Acties van Greenchoice/Kies uw stroombron een interactieve kaart waarop u als klant aan kunt geven van welke duurzame energiebron in Noord-Holland u stroom wilt afnemen. Overigens werkt dit virtueel: u krijgt niet daadwerkelijk deze stroom geleverd, maar de hoeveelheid stroom die u gebruikt wordt afgetrokken van de hoeveelheid stroom die de bron (bijvoorbeeld een windmolen van Greenchoice) opwekt. Ondertussen werkt de NHEC met uw steun aan een toekomst waarin we als coöperatie onze eigen energie opwekken die we vervolgens aan onze leden kunnen leveren.

Tarieven stroom en gas altijd lager dan die van de traditionele regionale leverancier
Het kortingsgarantie-tarief biedt u altijd 0,25 eurocent per kWh en m³ gas korting ten opzichte van de variabele tarieven van de regioleverancier. U kunt ook kiezen voor de producten 100% Nederlands Wind en 100% Nederlands Groen. Als u klant via de NHEC wilt worden, vragen wij u dat te doen via het formulier. Op die manier kan Greenchoice registreren dat u bij ons hoort en steunt u onze doelen.
Meer informatie over de tarieven voor thuis.

Opbrengst wordt in Noord-Holland besteed
De opbrengst van de NHEC wordt besteed aan duurzame projecten in Noord-Holland. Door energie af te nemen van Greenchoice via de NHEC draagt u dus bij aan een duurzamere provincie. De NHEC is een coöperatie zonder winstoogmerk.

Overstappen is eenvoudig
U vult het juiste formulier in (3). Daarna ontvangt u binnen 7 dagen een bevestiging van Greenchoice. Greenchoice neemt ook contact op met uw huidige leverancier om u als klant om te zetten. Hierdoor betaalt u dus nooit dubbel. Na uw overstap, stelt Greenchoice het voorschotbedrag vast aan de hand van uw energieverbruik. U kunt dit altijd gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Wij danken u voor uw steun!


Formulieren Greenchoice

Klant worden van Greenchoice
én lid worden van de NHEC

Klant worden van Greenchoice
reeds lid van de NHEC

Energie Zakelijk van Greenchoice
voor grootverbruikers