Je bekijkt nu Openbare algemene ledenbijeenkomst

Openbare algemene ledenbijeenkomst

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws

Afgelopen woensdag 16 oktober is er door het bestuur van de NHEC voor het eerst sinds langere tijd weer algemene ledenbijeenkomst georganiseerd. Tijdens de avond, die goed werd bezocht, werd oa het vernieuwde bestuur en ledenraad voorgesteld. Vervolgens werd door de nieuwe voorzitter, Vera van Vuuren, in het kort ingegaan op de beslommeringen van de afgelopen jaren en een toelichting gegeven op de jaarrekening 2018 en begroting 2020.

Vervolgens werd door de diverse projectleiders/voorzitters in het kort aangegeven hoever zij gevorderd waren. Deze projecten zijn ondermeer: Daalmeer Zon, Zon op Waarland, Poldermolen Wieringermeer, Plan geluidswal Schagen en een mogelijke samenwerking met de Boerderijenstichting Vrienden van de Stolp Noord-Holland.

Na de koffiepauze werd er door Dick Jan Marees van Avia-Marees een presentatie verzorgt over de verduurzaming van transport en dan met name door de toepassing van biobrandstoffen en het eventuele gebruik van waterstof daarbij. Vervolgens hield Jack van der nes van H2-connect een presentatie over de toepassing van waterstof in de gebouwde omgeving en het gebruik daarvan in de transportsector.


Dick-Jan Marees licht zijn presentatie over schone brandstoffen toe.

Na afloop van de diverse presentaties werd er uitgebreid gebruik gemaakt van de gelegenheid tot het stellen van vragen, hetgeen op een geanimeerde wijze doorging tijdens de gezellige afsluitende netwerkborrel.


Artist impression van een bollenbedrijf geheel voorzien van Zonnepanelen , die tevens waterstof kunnen leveren uit de presentatie van Jack van de Nes van H2Connect.

De presentaties zijn te downloaden via de site.

Marcel Sanders