Sluit je aan bij Energie VanOns

Wil je ook energie van ons afnemen? Als Energiecoöperatie zijn wij geen energieleverancier. Onze streekstroom en gas kun je afnemen door via ons klant te worden van de coöperatieve energieleverancier Energie VanOns.

Energie VanOns levert de lokaal opgewekte groene stroom aan particuliere en zakelijke klanten. Energie VanOns is meer dan een energieleverancier. Ze is onderdeel van een grote energiebeweging: VanOns. Honderden vrijwilligers doen al mee! Zonder deze mensen geen lokale groene energie.
Energie VanOns is meer dan ‘gewone’ groene energie. De stroom wordt lokaal opgewekt door meer dan honderd energiecoöperaties. Hoe de ze dat precies doen, besluiten ze zelf. De opbrengst hiervan voor de NHEC wordt besteed aan duurzame regionale projecten in Noord Holland VanOns geeft de regio extra energie. Kortom:

• Krijg 100% groene energie
• Steun lokale opwekking
• Investeer in je regio

In de jaarlijkse ranking duurzame stroom van de Consumentenbond is Energie VanOns in november 2020 voor de derde keer op rij beoordeeld met een 10!


Stap over en word klant

Kies nu voor lokale streekstroom. Naast bovengenoemde voordelen ondersteun je met de overstap naar Energie VanOns de activiteiten van de Noord Hollandse Energie Coöperatie. Voor elke klant ontvangt Energiecoöperatie een vergoeding op jaarbasis waarmee in duurzame projecten in Noord Holland wordt geïnvesteerd.
Energie VanOns regelt gratis de overstap en berekent een concurrerend tarief: maak een voorbeeldberekening. Bezoek voor meer informatie de NHEC coöperatiepagina bij Energie VanOns of neem bij vragen contact met ons op.

Ja, ik wil overstappen! Ga naar de Energie VanOns-NHEC pagina

Vind je het overstappen en invullen ingewikkeld? Neem contact met ons op voor hulp.


Hoe is je maandbedrag opgebouwd?

Transparantie is ons goud waard. Daarom leggen wij je uit waar je voor betaalt. Onze all-in tarieven bestaan uit:
1. Leveringstarief per telwerk. Dit is de hoeveelheid energie die je verbruikt.
2. Energiebelasting. Deze overheidsheffing betaalt elke energiegebruiker. De energiebelasting is afhankelijk van je verbruik.
3. Opslag duurzame energie. Deze overheidsheffing is in 2013 ingevoerd om de investering in duurzame energie te stimuleren. Het tarief voor de opslag is afhankelijk van je verbruik.
4. BTW. De overheid heft 21% btw over alle eerdergenoemde kosten.
5. Vaste leveringskosten. Iedere energiemaatschappij rekent elke maand een bedrag voor de levering van energie. Energie VanOns vraagt een vast bedrag per maand. De hoogte van dit bedrag is niet afhankelijk van je verbruik. Bij de afname van gas én elektriciteit op één leveringsadres is dit € 9,50 incl. btw.
6. Netwerkkosten. Deze kosten zijn voor het gebruik en onderhoud van het energienet. Zij worden per regio bepaald door de netbeheerder (in ons geval Stedin). Energie VanOns int deze verplichte kosten per maand bij jou en draagt deze vervolgens af aan de netbeheerder.


Bereken je maandbedrag


Naadloos overstappen

Als je wilt overstappen naar Energie VanOns terwijl je nog een lopend contract hebt bij een andere leverancier, dan betaal je een overstapboete. Dit is wettelijk verplicht. Als je contractvrij bent bij je huidige leverancier, betaal je geen boete. Een energiecontract zonder looptijd (onbepaalde tijd) heeft een opzegtermijn van 30 dagen en kun je kosteloos opzeggen. Weet je de einddatum van je huidige contract niet? Niets aan de hand: we checken dit – met jouw expliciete toestemming – graag voor je.

De Autoriteit Consument & Markt heeft de hoogte van de boetebedragen vastgesteld. Deze houden wij aan.

Contract loopt af binnen: Alleen gas óf stroom Gas én stroom
1,5 jaar €50 €100
1,5 – 2 jaar €75 €150
2 – 2,5 jaar €100 €200
2,5 jaar of later €125 €250


Hoe verhoudt NHEC zich tot Energie VanOns?

Energie VanOns is het coöperatieve energiebedrijf bij wie je via ons een energiecontract afsluit. De coöperatieve vereniging heeft ruim honderd lokale energiecoöperaties als lid. NHEC is er daar een van.
Formeel gezien is NHEC wederverkoper van Energie VanOns. Dat houdt in dat NHEC verantwoordelijk is voor de klantwerving en de lokale marketing ten bate van Energie VanOns. Hiervoor ontvangen wij een wederverkopersvergoeding die we gebruiken om in ons werkgebied producten en diensten te kunnen ontwikkelen. De stroom die Energie VanOns verkoopt is volledig afkomstig van Noord-Nederlandse duurzame bronnen. In de toekomst zullen wij hier met onze eigen energieopwekkingprojecten aan bijdragen.
In alle correspondentie omtrent je leveringsovereenkomst vind je het logo van Energie VanOns. Ook kan je als afnemer inloggen op het klantportaal van Energie VanOns. NHEC heeft geen toegang tot jouw persoonlijke (gebruiks-)gegevens.


Formulieren Energie VanOns

Klant worden van Energie VanOns
én lid worden van de NHEC

Klant worden van Energie VanOns
reeds lid van de NHEC

Energie Zakelijk van Energie VanOns
voor grootverbruikers