Je bekijkt nu Schagen

Schagen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:jan-2021

Meedenken, meedoen en meebeslissen over een gasvrij Schagen
De gemeente Schagen is bezig met het opstellen van een Transitievisie Warmte voor een aardgasvrij Schagen in 2050, samen met de inwoners, ondernemers en partners. Hiervoor is een online participatieplatform opgezet, zie samen.schagen.nl/samenaardgasvrij. Op deze website kunt u uw ideeën beschrijven die een bijdrage leveren aan de Transitievisie Warmte Schagen.

Duurzaamheidsnieuwsbrief
Met de Duurzaamheidsnieuwsbrief wil de gemeente Schagen iedere geïnteresseerde beter op de hoogte houden van de duurzame activiteiten die Schagen onderneemt. Meld u aan als u de digitale nieuwsbrief wilt ontvangen op https://www.schagen.nl/leven-ondernemen/nieuwsbrief-samen-bouwen-aan-een-duurzaam-schagen_47162/
De meest recente nieuwsbrief kunt u lezen op https://mailchi.mp/5dc4fbf247fb/duurzaamheids-nieuwsbrief-november?e=[UNIQID

Wie kiest wat?
Uit onderzoek van gemeente Schagen is gebleken dat inwoners en ondernemers zelf willen bepalen hoe (91%) én wanneer (82%) ze van het aardgas af gaan. Ze willen dus zelf keuzes maken over aardgasvrij wonen en ondernemen. Om ideeën te verzamelen over manieren waarop de gemeente dit kan doen, is het digitale participatieplatform samen.schagen.nl opgezet.

Nu kunnen inwoners nog kiezen of ze douchen, koken of hun huis verwarmen met aardgas. In de komende 30 jaar verandert dat stap voor stap.
Op samen.schagen.nl worden ideeën verzameld over het duurzaam verwarmen in buurten, wijken, en omgeving van Schagen. Op dit platform nemen we inwoners en ondernemers mee in het proces en de planning om de Transitievisie Warmte Schagen op te stellen. Hierin komt te staan wanneer welke buurt, wijk of gebied van het aardgas afgaat en op welke manier dat kan.