Je bekijkt nu Kees Stam

Kees Stam

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:jan-2021

Kees Stam, nieuwe penningmeester NHEC

Als voormalig Hoogheemraad Waterveiligheid van het waterschap boven het Noordzeekanaal wil Kees via de NHEC nog steeds zijn steentje bijdragen aan het verduurzamen door de lokale en regionale energietransitie te stimuleren. Kees is ervan overtuigd dat de energiecoöperaties invloedrijke concurrenten zijn van grote energieleveranciers die door de lokaal-regionale initiatieven worden uitgedaagd om (meer) groene stroom te leveren. Het is aan de energiecoöperaties zoals de NHEC om meer bewoners te overtuigen van hun mogelijkheden om een actieve rol te spelen in het verduurzamen van hun eigen woon-, werk- en leefomgeving. Kees zijn ambitie is om samen met het bestuur en de leden van de NHEC goede projecten te kunnen opzetten. Bent u het met Kees eens en u bent nog geen lid, zie https://www.nhec.nl/lid-worden/ Kent u mensen in uw omgeving die interesse hebben in deelnemen aan de energietransitie, mail hen deze nieuwsbrief door of wijs hen op onze site.

Een zandman, geen betonman
De NHEC haalt met Kees veel kennis in huis en waardeert zijn betrokkenheid en inzet.

Bij het waterschap was Kees als Hoogheemraad Waterveiligheid verantwoordelijk voor grote dijkversterkingen waaronder de aanleg van de Hondsbossche Duinen. Hij noemt zichzelf een zandman met als motto ‘zacht waar het kan, hard waar het moet’. De natuur koestert Kees, zijn achternaam doet hij eer aan. Dat doet ook de conclusie van een recent onderzoek van de Wageningen Universiteit over het effect van de droogte op bomen op de Veluwe. Kees vertelde dat in dat onderzoek duidelijk naar voren kwam dat de stam de waterleiding van de boom is!

Nut en noodzaak van waterstof
Kees is geïnteresseerd in duurzaamheid en dus in de energietransitie. Zelf heeft hij jaren geleden, als een van de eersten in zijn woonplaats Heemskerk, zonnepanelen op zijn dak geïnstalleerd en op een plat dak sedum aangelegd. De jongste van zijn drie dochters was lid van het Greenteam Twente dat vorig jaar wereldkampioen waterstofauto werd. Waterstof als opslagmedium voor energie heeft volgens Kees écht grote potentie want niet altijd waait de wind en schijnt de zon.