Zon op A7

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:feb-2021

We gaan de boer op!

Samen met de Poldermolen Coöperatie en met Landschap Noord-Holland is de NHEC druk met het voorbereiden op het inschrijven voor een tender die is uitgeschreven door Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf. Het gaat om het aanleggen van vier zonnecentrales in de klaverbladen van vier afslagen van de A7: Wognum, Abbekerk, Medemblik en Middenmeer.

Met dit initiatief, dat veel voorbereidingswerk vergt, willen we als regionale energiecoöperaties proberen om ook bij grootschalige projecten de regie in handen te krijgen van grondgebonden zonneprojecten. Zo kunnen bewoners van de regio en bedrijven maximaal profiteren van energie van eigen bodem.

Ook willen we bij het aanleggen van deze zonnecentrales aandacht besteden aan het verbeteren van de biodiversiteit van de locaties die goed zichtbaar zijn vanaf de weg. De landschapswaarde van deze locaties is niet hoog maar we kunnen er wel wat moois van maken om naar te kijken en waar insecten op afkomen. Dit is onze meerwaarde die we kunnen leveren waardoor onze tenderinschrijving zich zal onderscheiden van die van commerciële projectontwikkelaars.