Je bekijkt nu Opleiding enthousiaste energiecoaches gestart

Opleiding enthousiaste energiecoaches gestart

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws

Persbericht
Datum: 3 november 2021

Woensdag 3 november zijn 16 enthousiaste vrijwilligers gestart met de opleiding tot ‘Energiecoach’. De Noord-Hollandse Energie Coöperatie (NHEC) leidt mensen op tot experts op het gebied van verduurzaming. Als inwoner kun je de energiecoach vragen om bij je langs te komen. De coach geeft advies over hoe je met bepaalde maatregelen je huis eenvoudig kunt verduurzamen. NHEC stimuleert mensen zo zelf een bijdrage te leveren.

Schagen samen duurzaam
Gemeente Schagen maakt zich klaar voor een toekomst zonder aardgas en zet de hulp in van energiecoaches. “We zijn blij dat we met energiecoaches aan de slag gaan voor het versnellen van een duurzaam Schagen. Schagen aardgasvrij maken is alleen mogelijk als we met elkaar onze schouders eronder zetten,” aldus wethouder Hans Heddes. En zoals Marcel Sanders, secretaris van NHEC aangeeft, “Verduurzamen is zorgen dat je minder energie gaat gebruiken. Want wat je bespaart, hoef je ook niet op te wekken.”

Groene energie van eigen bodem
De NHEC is een vereniging zonder winstoogmerk. Eén van de doelen van de NHEC is het zoeken naar innovatieve alternatieven voor de snel slinkende energievoorraad. En dat is, volgens Marcel Sanders, in de praktijk een stuk lastiger dan je in eerste instantie zou denken. De kosten voor het opleiden van energiecoaches worden gefinancierd door gemeente Schagen en provincie Noord-Holland.

Noot voor de redactie
De bijgaande foto kan vrij van rechten gebruikt worden, onder vermelding van Fotograaf: Pierre Mettes
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Lisa de Graaf, Adviseur communicatie
tel.: 06 43 84 36 92